dimecres, 9 d’octubre de 2013

Petxines de pelegrí farcides de carn

Aquesta recepta la tenia pendent, en
torna al passat quan la mare les feia. Alguna vegada les he comprat congelades o precuinades, pensant sempre trobar el mateix sabor que tenien les que feia la mare, en dies de festa grossa. La veritat és que no m'han arribat a convença cap vegada, per aquest motiu he volgut fer-les, amb l'ajuda de la Rosa Maria. El resultat ha sigut 10 petxines molt semblants de gust a les que feia la mare. Difícil-ment millorarem els menjars de les mares i més, si  ja no la tenim!
  
INGREDIENTS PER 10 PETXINES

  • Ingredients pel farcit: 500 g de carn de vedella i porc, 250 g de pit de pollastre, 2 fetges de pollastre, 1 cervell de be, 2 cebes, 3 grans d'all, 1 tomàquet madur, 100 g de formatge parmesà, oli d'oliva i sal.
  • Ingredients per la beixamel: 40 g de mantega, 40 g de farina, 1 litre de llet,  1 raig de vi ranci, 1 raig de conyac, pebre blanc, nou moscada i sal.

 ELABORACIÓ

1.   Tallem la carn a daus i la enrossim en una cassola amb una mica d'oli d'oliva.

2.   Quan comenci a enrossir afegim els grans d'all picats i la ceba ratllada. Deixem coure uns 15 minuts a foc suau.

3.   Passats el 15 minuts afegim el raig de vi ranci i el raig de conyac, i deixem que s'evapori l'alcohol.

4.   Quan estigui evaporat l'alcohol afegim els fetges i el cervell de be.Ho deixeu coure 5 minuts més.

5.   Afegim el tomàquet ratllat i deixem que perdi una mica l'aigua del tomàquet i quedi tot unificat.

6.   Passem tota la carn per la maquina de trinxar carn.

7.   Fem una beixamel, en una paella fonem la mantega i afegim la farina. Deixem coure la farina uns dos minuts. Quan comenci a enrossir, incorporem la llet a poc a poc, mirant de no faci grumolls. Posem a punt de sal, pebre i nou moscada, sense deixar de remenar, fins que estigui  a la textura que desitgem.

8.   Barregem la meitat de la beixamel amb la carn trinxada i reservem l'altre meitat de la beixamel.

9.   Omplim la petxina amb la carn i per sobre de la carn escampem la resta de la beixamel que tenim reservada.

10.   Empolvorem les petxines amb el parmesà ratllat i  una mica de mantega a cada petxina.

11.   Finalment enfornem les petxines, quan tinguem el forn a 200 graus. Perquè s'escalfin les petxines i retireu  quan veieu que estan gratinades.

2 comentaris:

  1. Ara m'has fet pensar en aquella dita que diu: "Si vols estar ben servit fes-te tu mateix el llit". Com tu, jo també les he comprat sempre, i mai m'han acabat de fer el pes. Veig que finalment has optat per la millor opció. Quina bona pinta que fan les teves petxines!! Petons

    ResponElimina
  2. uauu!!! que deliciós!!!! Com m'agradaria menjar-ne avui per dinar mateix! jejejej petons

    ResponElimina