divendres, 17 de febrer de 2012

Arròs cremós de rossinyols amb formatge tou d'ovella

Recepta del cuiner Joan Luque, del restaurant El Celler dels Joglars de Montardit de Baix. La va fer en el programa Cuines de TV3. A l'hora de fer-la vaig canviar els rossinyols per shiitakes i formatge tou d'ovella per parmesà, que era el que tenia en el frigorífic. El resultat va ser un risotto molt bo.   
 

Ingredients:

      Per a 4 persones: 

  •  1 ceba 
  •  1 pebrot verd 
  •  240 gr. d’arròs bomba 
  •  150 gr. de rossinyols frescos    
  •  2 l. de brou de pollastre   
  •  150 gr. de formatge tou d’ovella 
  •  Oli de julivert 
  •  Oli d’oliva 
  •  Sal 
  •  2 branquetes de farigola

Elaboració:

  1. Per començar, talleu en daus ben petits la ceba i el pebrot verd i en una cassola amb oli d’oliva deixeu-los sofregir durant uns 10 minuts.
  2. Després, afegiu-hi els rossinyols i una branqueta de farigola i continueu-ho sofregint a foc lent.
  3. Mentrestant, poseu a escalfar el brou de pollastre en una olla.
  4.  A continuació, afegiu l’arròs a la cassola del sofregit i remeneu-ho amb cura fins que l’arròs quedi transparent.
  5.  Tot seguit, afegiu el brou calent, en la proporció de 2 mides d’aigua per 1 d’arròs i una mica més, i aneu acariciant l’arròs perquè es lligui tot bé, uns 16 minuts i rectifiqueu-ho de sal.
  6. Tot seguit, aparteu-ho del foc i afegiu-hi el formatge a trossos petits, remeneu-ho amb la cullera i regueu la cassola amb unes gotes d’oli de julivert.
  7. Finalment, poseu l’altra branqueta de farigola que, amb l’escalfor, anirà desprenent l’aroma. I per acabar, ja el podeu servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada