dimecres, 8 de febrer de 2012

Carpaccio de gambes

Recepta per fer un pica-pica o com a primer plat. Millor comprar les gambes congelades i d'aquesta manera us estalviareu uns dinerets.


Ingredients:


  • 16 gambes congelades
  • 16 fulles de menta
  • 1 llimona
  • 1 taronja
  • Oli d'oliva
  • Pebre negre
  • Sal Maldon

Elaboració:
  1. Peleu  les gambes, trèieu els caps i els filets negres que recorren l'esquena de les gambes.
  2. Estireu sobre el mabre una làmina de film transparent de cuina i poseu una mica de oli, i sobre ella col·loqueu 4 gambes, formant un cercle una mica inferior de la mida del plat. Les cobriu amb una altre làmina de film, i amb la ajuda d'una cassola les aneu aplanant  i dóna-li forma.
  3. Feu la mateixa operació amb la resta de les gambes
  4. Un cop fet el carpaccio, es conserva al congelador, però convé treure'l una estoneta abans de servir-lo, perquè agafi temperatura ambient.
  5. A l’hora d’emplatar trèieu la capa inferior de film, i poseu les gambes en el plat. Retireu la capa superior del film lentament amb  molta cura.
  6. Amaniu amb oli, una mica de suc de llimona, una mica de suc de taronja i salpebreu. Finalment decoreu amb les fulles  de menta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada