dimecres, 23 d’octubre del 2013

Cigrons ràpids


Aquest és un plat que no faltava mai en les pissarres en les cases de menjar econòmics, en la dècada dels seixanta-setanta . De primer plat podies triar mongetes o cigrons, tots dos plats caldosos i amb poca carn. Per fer aquest plat us aconsello courà els cigrons vosaltres  o comprar-los en un botiga de vianda cuita, de la vostre confiança. Millor una d'aquestes  dues  opcions al no portar cap conservant, si us decidiu per cigrons de pot, penseu  rentar-los abans de cuinar-los. En aquest cas els hem comprat ja cuits, per la seva rapidesa.

EEINGREDIENTS


  • Ingredients: 800 g de cigrons cuits, 3 cullerades de tomàquet fregit,500 ml de caldo de pollastre, 4 grans d'all, 1 tira de cansalada, 10 rodanxes de xoriço, comí, pebre negre, Maizena, oli i sal.

ELABORACIÓ

1.  Tallem la cansalada en daus petits i la sofregim amb una mica d'oli a foc lent, quan la tinguem rossa, incorporem els alls picats ben petits.


2.  Quan comenci a enrossir els gran d'all, afegim el tomàquet fregit i una mica de comí. Ho remenem tot durant 1 minut.


3.   Afegim els cigrons, sense suc, ho lliguem tot durant durant 1 minut.

 
4.  Passat el minut, cobrim  els cigrons amb el caldo de pollastre i deixem que comenci a bullir.
 

 5.  Quan comenci a bullir, incorporem  les rodanxes de xoriço i deixem coure  tot a foc lent uns 15 minuts.


6.  Passat els 15 minuts, salpebrem i si es massa caldos ho lliguem amb una mica de Maizena, buscant una textura  més cremosa.


7.  El podem servir a taule amb un plat fondo, acompanyat de un ou dur tallat per la meitat.

1 comentari:

  1. Una ràpida i boníssima proposta. A mi m'agrada coure'm-els, els cigrons. Perquè potser així mesuro els punts de cocció i perquè m'agrada l'aroma que va desprenent... la transformació! ha ha ha. Sinó, faig com tu i els compro a botigues de llegum cuit de confiança. Els de pot tenen molts productes químics i un excés de sal. I no tenen res a veure amb els cigrons de veritat... petons

    ResponElimina