dimecres, 2 d’octubre del 2013

Empedrat de fesols, tomàquet i bacallà

Aquesta recepta és una "còpia
Tomàquet del Montgrí amb mongetes del ganxet i bacallà, del
Restaurant Garbí
dolenta" dels  tomàquets del Montgrí amb mongetes del ganxet i bacallà, que fan en el Restaurant Garbí, de Castellar del Vallès.  Si voleu degustar l'original o algun plat més, estic molt segur que m'ho agraíreu. Aprofiteu de fer-hi aquesta recepta aviat, ara que encara es poden trobar tomàquets molt bons i gustosos en el mercat, com el Raff, Montserrat carnós, Montgrí... Molt senzilla de fer-la i refrescant. No cal complicar-se la vida, ni posar molts ingredients. Tant el podem servir de primer plat o d'acompanyament.
 
Ingredients: 2 tomàquets per amanir, 150 g de fesols, 200 g de bacallà dessalat, oli d'oliva verge, vinagre de Xerès, olivada, pebre negre, sal marina, sal.
 
1.   Tallem el tomàquets en trossos mengívols, els posem en una safata i els salem amb sal marina.
 
 2.   Repartim els fesols escorreguts per tot el plat. 

 3.   Afegim el bacallà tallat  en talls molt prims.

 4.   Fem una vinagreta amb aquesta proporció, 5 cullerades d'oli per 1 de vinagre, 1 o 2 culleretes de olivada, pebre negre acabat de moldre i sal.


5.   Quan  tinguem la vinagreta ben emulsionada,  amanim l'empedrat amb la vinagreta.
6.   El resultat final és aquest. Portar a taula i a gaudir de l'empedrat!.

6 comentaris:

  1. Contenta d'haver vist que el Carles Calsina recomana el teu/vostre blog. I encara més contenta de veure que em tens/teniu de seguidora. Ja aniré seguint les vostres recomanacions. No sé si sou un grup o una persona... en tot cas, encantada d'haver-vos visitat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Solament sóc un aprenent i la meva ajudanta, que es quedem bocabadats de les vostres delicadeses que feu. El pròxim estiu, no ens castiguis amb aquest tant llarg mes de vacances!

      Elimina
  2. Còpia dolenta? Per què? a mi em sembla fantàstic...
    Gustós, sa i molt refrescant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan veig els Vostres post, en fa una mica de respecte. Felicitats per el teu bloc, l'incorporo als que segueixo. Seràs la meva referència en la pastisseria, pensa que estic en la coca de iogurt, això vol dirque el pròxim pas serà el tiramisú...

      Elimina
  3. Fantàstic Carles !!
    Aquest és un empedrat que ha de ser boníssim....
    El faré ja
    Gràcies per la recepta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda Isabel,
      No són en Carles, qui pogués ser el Carles!!!, amb la seva joventut i ho que sap de cuina. Ell ha tingut molt bon mestre, sense moure’s de casa.
      Una abraçada!
      Josep Maria

      Elimina