dimecres, 16 d’octubre del 2013

Timbal de patata i camagrocs



Ja ha començat la temporada dels bolets, qui no ha anat alguna vegada a buscar o caçar bolets?  Per fer aquesta recepta necessiteu uns quants camagrocs, els que vivim a prop del bosc, ho tenim més fàcil a l'hora de  sortir a buscar-los. Però aquest no ha sigut el cas, aquesta vegada els he collit tot de cop. A l'hora de anar a fer la compra setmanal a la fruiteria, no he pogut estar-me de comprar-los i canviar una mica dels xampinyons que tenim tot l'any. 

INGREDIENTS PER 2 PERSONES


  • Ingredients: 2 patates, 100 g de fredolics, 2 talls de cansalada grassa, 4 tall de botifarra negre, 1 nou de mantega oli d'oliva  pebre negre i sal.

ELABORACIÓ


1.  Netegem i rentem amb un rajolí d' aigua els camagrocs.


2.  En una paella sense oli, fregim els camagrocs deixant que treguin la seva aigua, quan es beguin l'aigua posem un raig d'oli, els salpebrem i els deixem que s'acabin de fregir. Reservem uns quants per adornar els plats i la resta els tallem a trossos petits(millor tallar-los abans de fregir-los).
 

3.  Trèiem la corna de la cansalada i la tallem en daus petits. Els fregim en una paella amb el mínim de foc.
 

4.  La cansalada anirà treien suc que reservarem en una tassa, retirant l'oli unes dos o tres vegades.


5.  Quan veiem que els daus de la cansalada estiguin rossets, no cremats, els reservarem.


6.  Pelem les patates i coem senceres o partides per la meitat si són molt grosses, en aigua a punt de sal durant 30 minuts. Passat els 30 minuts les escorrem, guardant una mica d'aigua de la cocció.
 

7.  Quant tinguem les patates escorregudes les aixafem incorporant una mica de l'aigua  de coure-les,  la meitat del suc de la cansalada i la nou de mantega. Salpebrem i aboquem els dauets de cansalada i els camagrocs tallats a trossos petits. Ho barregem tot molt bé.


8.  Quan ho tinguem tots el condiments ben barrejats muntarem el plat. Posarem un motlle rodó en mig del plat, que omplirem de la mescla de patata i camagrocs. Adornem el plat amb la botifarra negre passada per la paella  i els camagrocs sencers reservats.

2 comentaris:

  1. Un plat que fa olor de bosc, Josep Maria. Fantàstic acompanyament per uns bolets que, per a mi, són dels millors! Fan olor, es conserven assecats, aguanten molt i són nets de collir! Això sí, vam sortir la setmana passada i en vam trobar molts, però vam tornar amb l'esquena esllomada... he he he. Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Ohhh que bons els camagrocs!!!! I la presentació ha quedat genial! peotns

    ResponElimina