diumenge, 26 de setembre de 2010

Ratafia


Ampolla ratafia del  2009 i garrafa ratafia 2010
Ingredients:
Herbes
  • Maria Lluïsa    
  • Poliol
  • Comí
  • Menta
  • Romaní
  • Anís estrellat
  • Canyella
  • Fulles de nous
  • Farigola
  • Camamilla
  • Tarongina
  • Sàlvia
  • Til·la
  • Nou moscada
  • Nous verds
          2 litres d'anís sec
          1 1/2 Kg. de sucre

Elaboració:

  1. Posar les herbes (sense picar) en una garrafa de 2 litres amb anís sec. Tapar la garrafa i posar-la 30 dies en el sol i serena, anant-ho remenant i sacsejant cada 2-3 dies.
  2. Al cap d'aquests 30 dies, treure les herbes de la garrafa i colar l'anís. Posar l'anís colat en un altra garrafa i posar-hi 1 1/2 Kg. de sucre, i deixar-ho 15 dies més en sol i serena. Cada 2-3 dies sacsejar i remenar la garrafa perquè el sucre es fongui.
  3. Un cop passats aquests 15 dies, tornar a colar l'anís en un filtre ben fi. Un cop fet, ja està llest per repartir-lo en ampolles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada