dissabte, 25 de setembre de 2010

Salmorejo cordovès

 El salmorejo cordovès és un entrant fred que es serveix normalment a l'estiu

Plat que tenen en la carta d'estiu en els Paradors
  Ingredients:
 





•   1 kg. de tomàquets madurs
   150 grams de pa vell ( aproximadament 3 llesques d'una barra de quart del dia anterior)
•   Un got d'oli d'oliva
•   Un grill d'all
•   Una cullereta de cafè de sal








 Elaboració:









 Per a l'elaboració del salmorejo, trossegem el pa i el posem en el vas de la batedora.  Afegim l'oli d'oliva, els tomàquets pelats (no cal que estiguin pelats), la sal i el grill d'all. Pel que fa a l'all, pot posar-se més o menys quantitat, segons gustos i preferències.  Batem fins que quedi tot ben triturat.
La consistència del salmorejo és la d'una crema, més espès que el gaspatxo,  i ha de servir-se fred. El salmorejo cordovès pot acompanyar-se amb pernil picat, ou dur, crostons o gambes petites.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada