dijous, 30 de setembre de 2010

Cargols a la cassola

Cassola de cargols del Vallès
Ingredients:

1 Kg. de cargols
1 Kg. de tomàquets
2 cebes tendres
1 porro
4  grills d'alls
1 tros de cansalada viada
1 tros de pernil
1 tros de xoriço
1 cullera de pebre vermella dolça
1 manat d'herbes: 
   (romaní, farigola  i llorer)
   Sal


Elaboració:

Purgar els cargols durant 7 dies amb farina i un manat de fonoll. Netejar-los amb abundant aigua freda dins de un recipient. S’ha de canviar l’aigua tantes vegades com sigui necessari, no han de fer sabonera. Un cop nets, posar-los a bullir amb el manat d'herbes i sal, durant una hora i mitja.

Guardar l’aigua de bullir els cargols per desprès anar posant, si volem la salsa mes clara.

Mentrestant farem el sofregit amb la ceba tendre, porro, alls sense treure la pell, el xoriço la cansalada i el pernil tallats a trossets petits. Un cop tot rosset afegim el pebre vermell i el tomàquet i la sal.

 Amb una cassola posar-ho tot, els cargol i el sofregit, a foc lent remenant-los de tant en tant, durant 40 minuts. Si es vol que la salsa quedi més clara, afegir l’aigua de bullir els cargols.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada