divendres, 21 d’octubre del 2011

Amanida de verdures

La recepta la he trobat en la pàgina web euroresidentes.com. M’ha ajudat a perdre la por a cuinar les verdures i  el seu punt de cocció de cada una d’elles.

Ingredients:


  • 500 gr. mongetes tendres
  •  1 ceba tendra
  • 250 gr. pèsols (desgranats)
  • 4 carxofes
  • 3 pastanagues
  • 4 patates petites
  • 100 gr. pernil serrà
  • 1 tassa oli d'oliva extra
  • 6 cullerades de vinagre
  • Pebre 
  • Sal
   
Elaboració:
  1. Es netegen totes les verdures i es mantenen separades.
  2. Els pèsols es desgranen i es reserven.
  3. Les carxofes una vegada netes i eliminades les fulles dures, es couen senceres.
  4. Les patates es pelen i es tallen a rodanxes d'1 cm. així com les pastanagues, encara que aquestes últimes es tallen en rodanxes més fines.
  5. El pernil es talla a daus.
  6. Es bullen totes les verdures per separat, en una mica d'aigua i sal, perquè cadascuna d'elles quedi al punt, en cas contrari unes es desfarien i altres estarien crues. Han de quedar al dente, mai massa cuites.
  7. Un cop totes bullides i posades en plats separats, es parteixen en 4 trossos (o més) les carxofes i les mongetes tendres en trossos de 2 cm.
  8. Es dauren els daus de pernil.
  9. La ceba es pica i es fa una vinagreta amb l'oli, la ceba picada, la sal, el pebre i el vinagre. Es remou bé, perquè lligui una mica.
  10. Es barregen les verdures en una safata i se li posa la vinagreta per sobre amb els daus de pernil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada