dilluns, 17 d’octubre de 2011

Albergínies fumades amb pinyons i olives

Recepta del Restaurant Arola (Hotel Arts) de Barcelona. Molt fàcil de fer, ho més complicat és trobar el cebollí ...

Ingredients:

·         1,5 kg d'albergínies
·         40 g d'oli d'oliva
·         1 manat de cebollí
·         10 g de pinyons
·         Olives arbequines
·         200 cl de vinagre balsàmic
 
  Elaboració:
 
Per començar, poseu el vinagre balsàmic en un cassó i deixeu-lo reduir a foc suau fins que us quedi una textura de caramel.
Mentrestant, poseu una reixeta a sobre els fogons i escaliveu-hi les albergínies amb pell a foc ben viu. Quan estiguin ben cremades de fora, retireu-les del foc, talleu-les per la meitat, buideu-les amb una cullera, traieu-hi les llavors, poseu la carn en un plat i amaniu-la amb sal i un bon raig d'oli. A continuació, poseu els pinyons en una safata i deixeu-los torrar al forn. Quan estiguin ben torrats, piqueu-los amb un ganivet. I ja per acabar, emplateu la carn de l'albergínia tallada a trossos, poseu-hi els pinyons i el cebollí picat a sobre, salseu-ho amb un fil de reducció de vinagre i guarniu-ho amb les olives arbequines.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada