diumenge, 27 de novembre de 2011

Cigrons amb sípia i bolets

Mai millor dit que aquesta recepta es de cuina de mercat, del mercat  de Sant Josep de Barcelona, del restaurant del Quim de la Boqueria. El Quim fa una molt bona cuina amb els productes de primera qualitat que té un dels millors mercat del mon. Val la pena aguantar la incomoditats  de seure tot un àpat  en els tamborets del restaurant del Quim.

Ingredients:

  • 500 g de cigrons cuits
  • 1 sípia fresca de 500 g
  • 400 g de bolets variats
  • 4 alls
  • 1 ceba mitjana
  • 4 tomàquets
  • 1 pastanaga
  • 1 copa de vi blanc
  • 1 fulla de llorer
  • Sal
  • Oli
  • Pebre negre
  • 1 culleradeta de pebre vermell fumat (de la Vera)

Elaboració:

  1. Per començar, en una cassola amb oli salteu la sípia tallada a trossos.
  2. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi la ceba, l’all, la pastanaga i el tomàquet, tot ben picadet, remeneu-ho bé i deixeu-ho sofregir tot junt durant uns minutets.
  3. Seguidament, poseu-hi el pebre vermell fumat, remeneu-ho, incorporeu-hi el vi blanc i deixeu-ho reduir.
  4. Mentrestant, en una paella amb una mica d’oli salteu els bolets tallats a trossos.
  5. Quan hagin absorbit tota la seva aigua, afegiu-los a la cassola del sofregit juntament amb la fulla de llorer i els cigrons, rectifiqueu-ho tot de sal i pebre, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt durant 3 minuts més.
  6. I ja per acabar, emplateu els cigrons amb la sípia i els bolets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada