dimecres, 21 de desembre de 2011

Timbal de trinxat de la Cerdanya

 Us adjunto una recepta molt adient per aquest temps de tardor, quan el fred comença a ser protagonista. La recepta és de l’Imma Crosas,  cal dir és la que més m’ha agradat, de les moltes que he consultat.


Ingredients:

  • 1 col d’hivern
  • 2 patates  canabec
  • 150 gr. cansalada viada
  • 1 gra d’all
  • 2 talls de botifarra de perol
  • Oli d’oliva
  • Sal

Elaboració:

  1. Posem una olla amb aigua al foc. Mentre esperem a que bulli, rentem la col en aigua tèbia i pelem i tallem les patates en trossos grans.
  2. Primer introduïm les patates a l'aigua bullint i, passats 5 minuts, afegim la col tallada transversalment. Posem sal i esperem que cogui 20 minuts. La cocció ha de ser amb poca aigua per evitar que la col perdi sabor.
  3.  Colem la col i la patata i les tornem al recipient on les xafem i barrejarem bé.
  4.  A continuació, tallem en daus la cansalada i la daurem fins que quedi cruixent. Reservem.
  5. En aquest mateix oli, saltegem la barreja de col i patata.
  6.  A continuació, fem un espai al centre per daurar lleugerament el gra d'all picat. Barregem de nou, afegim la cansalada i repetim l'operació. Un cop agafi tot calor ja està llest per servir. I ja per acabar, poseu un motllo al centre del plat, ompliu-lo amb el trixat, desemmotlleu-lo i poseu-hi les rodanxes de botifarra a sobre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada