dilluns, 17 de juny del 2013

Tallarines a la carbonara


Aprofitant que fa una setmana vàrem fer tallarines amb gorgonzola  i que van quedar moltes tallarines en la bossa. Em aprofitat per fer les tallarines a la carbonara, per primera vegada. Desprès de provar-les de les dues maneres. M’han agradat més amb gorgonzola, molt més fortes de gust, si voleu fer la prova aquí teniu una de les moltes receptes de tallarines a la carbonara.

Ingredients:

  • 260 g de tallarines
  • 240 g de bacó fumat
  • 400 ml de nata líquida
  • 100 g de formatge parmesà ratllat
  • 4 ous (rovells)
  • Oli d’oliva
  • Pebre negre
  • Sal

    Elaboració:
     
  1. Tallem el bacó a tires i trèiem la pell, tornem a tallar les tires a juliana.
  2. En una paella arrosi’m el bacó a foc lent afegim la nata liquida, reservant ¼ part i deixem coure durant 15 minuts, abans de retirar del foc posem el pebre negre acabat de moldre.
  3. Posem  en una cassola grossa a escalfar amb abundant aigua, amb una cullerada de sal i dues cullerades d'oli. Un cop bulli tirem les tallarines i les anem remenant.
  4. Mentre es couen les tallarines el temps indicat per fabricant, aproximadament 7 minuts, batem els ous i els barregem bé amb resta la nata reservada.
  5. Escorrem les tallarines i les tornem a posar a la cassola, a la qual afegirem la  crema de bacó. Sense deixar de mesclar incorporem els rovells d’ou barrejats amb la nata liquida.  
  6. Emplatem i servim amb el formatge ratllat per sobre.

1 comentari: