diumenge, 26 de setembre del 2010

Arròs de senyoret


Aquest diumenge la dona ha fet un arròs i la veritat és que m'ha agradat molt. La prova és que he menjat dos plats, a més a més ho he trobat molt fàcil de fer. L'arròs bomba el vàrem comprar  en l'agrobotiga de Can Casamada D.O. de Pals. Però vàrem tenir un descuit per tal que fos un autèntic arròs de senyoret, Parellada, cec, a la mandra o a la gandul..., no vàrem treure les closques de les cloïsses!
Ingredients:
  • 1 Sípia
  • 1/4 Kg. de cloïsses
  • 8 gambes vermelles
  • 2 cebes de Figueres
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • 1 albergínia petita
  • 4 mongetes tendres
  • 3 tomàquets
  • 2 tasses d'arròs bomba (1 tassa per persona)
  • 1 all
  • Julivert
  • Sal
  • Pebre negre
Elaboració:
  1. En una paella amb una mica d'oli, fregim les gambes banda i banda (que no quedin molt fetes). Pelem les gambes i aprofitarem els caps més endavant.
  2. Retirem les gambes i en el mateixa paella rossegem la sípia tallada a trosets. Quan estigui rossejada, afegim la ceba tallada a juliana fins que agafi color i tot seguit hi posem els pebrots verds, vermells i  les mongetes, tot tallat a trossos petits. Deixem passar una estona i afegim l'albergínia, l'all, el julivert, els tomàquets i la sal.
  3. Quan estigui tot ben sofregit, posem l'arròs i el fregim donant voltes. A continuació  posem l'aigua calenta poc a poc perquè no trenqui el bull i finalment posem les cloïsses i el suc del caps de les gambes. 
  4. Salpebrem i deixem bullir 20 minuts més. Per últim hi afegim les gambes que prèviament haviem reservat. Només queda esperar 5 minuts abans de presentar el plat a taula.

1 comentari: