diumenge, 27 de febrer de 2011

Coca de llardons

Recepta de la Rosa Maria Renom, en la que ha tingut la influencia dels seus pares, forners de tota la vida. El seu pare en Jaume va començar treballant  de forner al barri de Gràcia de Barcelona, posteriorment a Sarrià on va conèixer la Paquita. Per finalitzar una llarga etapa laboral de 22 anys al forn del carrer Santa Bàrbara de  Barberà del Vallès, la Paquita a la botiga i el Jaume al pastador. A part del pa també elaboraven altres productes de molta qualitat com la coca de forner o uns boníssim belgues...

Ingredients:
  • 230 g. de pasta de full
  • 100 g. de llardons
  • 1 ou
  • Sucre
  • Pinyons
  • Llard de porc

Elaboració:

  1. Picar els llardons amb el morter a trossos petits.
  2. Estirar la pasta de full, hi afegiu la llard per sobre. Punxar-la amb la forquilla per a que la pasta de full no pugi.
  3. Escampeu part del llardons al mig de la pasta formant un rectangle, afegiu sucre, cobriu-la amb la pasta d’un lateral, torneu a posar llardons i sucre. Repetim el procés amb la pasta de l’altre lateral.
  4. Passeu el corró per sobre per a aplanar la coca i donar-li forma, punxar-la amb la forquilla per a que la pasta de full no s'infli.
  5. Pintar amb ou batut, posar sucre per tota la superfície i força pinyons.
  6. Posar al forn a 180º uns 15 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada