diumenge, 26 de juny de 2011

Cassoleta de cananes

La recepta és de la nutricionista i sommelier Clara Antúnez, de Palamós, que segons explica ja li feina la seva mare quan era petita. En el nostre cas no teniam a mà les cananes hi ho vàrem fer amb calamars i els tomàquets escaldats i pelats. És una recepta per sucar-hi pa i si és de pagès molt millor.


  Ingredients:  

  •  1 kg de cananes (en brut)
  • 1 ceba grossa de Figueres
  • 4 tomàquets de pera 
  • 2 bitxos 
  • Oli d'oliva 
  • Sal 
  • Pebre
  • Sucre

Elaboració:

Per començar, netegeu les cananes, talleu-les a trossets i sofregiu-les en una cassola amb una mica d'oli.
Quan comencin a deixar anar el seu suc, afegiu-hi la ceba tallada a trossos i deixeu-ho coure tot junt durant uns 10 minuts. A continuació, poseu-hi el tomàquet tallat a trossos, rectifiqueu-ho de sal, pebre i sucre, afegiu-hi els bitxos tallats a trossos, remeneu-ho tot bé, tapeu la cassola i deixeu-ho coure tot junt a foc suau durant uns 30 minuts. Quan ja estigui cuit, rectifiqueu-ho de sal i pebre, si convé, retireu-ho del foc i deixeu-ho reposar una estona abans de servir-ho. I ja per acabar, emplateu la cassoleta de cananes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada