divendres, 3 de juny de 2011

Tàrtar de gambes de Palamós amb alvocat i tomàquet

Recepta que he vist en el programa de cuines de tv3. M’ha agradat molt per què no té cap complicació i tothom pot fer-la per la seva senzillesa.
Els pare de la criatura és el cuiner Toni Izquierdo del Restaurant Mas dels Arcs de Palamós.

Ingredients:

·         800 g de gamba petita
·         Sal rosada
·         Pebre blanc
·         2 alvocats madurs
·         4 tomàquets madurs
·         Sal
·         Oli d'oliva
·         Fulles d'enciam per    acompanyar
 

 Elaboració:
  1. Per començar, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu els tomàquets durant un minutet, refredeu-los en un bol amb aigua i gel, peleu-los, traieu-ne les llavors, piqueu-los, poseu-los en un bol amb una mica d'oli, sal i pebre blanc i deixeu-ho macerar durant 15 minuts.
  2.  Mentrestant, peleu les cues de gambes, piqueu-les, poseu-les en un bol, afegiu-hi la sal rosada, remeneu-ho bé i deixeu-ho macerar uns minuts.
  3. A continuació, peleu els alvocats i talleu-los a dauets.
  4. I ja per acabar, poseu un motlle al centre del plat, ompliu-lo amb el tomàquet, l'alvocat i les gambes, aixafeu-ho una mica, desemmotlleu-ho, poseu-hi una mica d'enciam al costat i amaniu-ho tot amb oli d'oliva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada