dilluns, 12 de setembre de 2011

Coca de nous i pistatxos

Coca de nous i pistatxos del llibre La cuina que no amoïna de la Mireia Carbó. La seva elaboració és la mateixa de la coca de llardons i que podem fer amb qualsevol altre fruit sec.

Ingredients:

  • 1 làmina de pasta de full
  • 9 cullerades de mel
  • 50 gr. de nous pelades
  • 25 gr. de pistatxos pelats
  • Farina

Elaboració:

  1. Escalfeu el forn a 200 graus C (amb l'escalfor de dalt i de baix).
  2. Piqueu els fruits secs a bocinets petits.
  3. Empolvoreu el mabre amb farina, per evitar que el full s'enganxi quan el treballeu.
  4. Dividiu la làmina de pasta de full en tres parts imaginàries.
  5. Empolvoreu la part central imaginària amb fruits secs i ruixeu-la amb tres cullerades de mel.
  6. Cobriu-ho amb una de les altres parts. Sobre aquesta, torneu a repetir l'operació de posa-hi fruits secs i tres cullerades de mel.
  7. Tapeu-ho amb l'última part i estireu la coca amb l'ajut de un corró (o d'una ampolla de vidre) fins que quedi prima, afegint farina sobre el mabre per evitar que s'enganxi durant l'operació.
  8. Si queda molt llarga, podeu tallar-la per la meitat i fer-ne dues o més d'individuals.
  9. Poseu més fruits secs sobre les coques i banyeu-les amb mel.
  10. Coeu les coques al forn durant 10-15 minuts, fins que estiguin torradetes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada