dimarts, 27 de setembre de 2011

Gaspatxo andalús


Aquesta ha sigut la recepta que més em fet aquest calorós estiu a casa nostra. És una de les mil formes de preparar aquest plat, el més internacional i popular de la cuina andalusa.

Ingredients:

  • 3 o 4 tomàquets madurs
  • 1 pebrott verd
  • 1 pebrot vermell
  • 1 gra d'all
  • 1 cogombre petit
  • 6 cullerades soperes d’oli d'oliva verge
  • 4 cullerades soperes de vinagre de Xerès
  • 2 gots d’aigua mineral
  • 2 culleretes de cafè de sal


Preparació:
  1. Poseu en un got el vinagre i es fica el pa dins perquè es remulli.
  2. D'altra banda, es renten i es pelen  els tomàquets, el cogombre, els pebrots i l’all.
  3. Un cop nets es tallen a trossets i es posen a la batedora.
  4. A continuació s'afegeix l’aigua, el pa que estava en remull i la sal. Es bat tot  fins que quedi una barreja ben homogènia i s'afegeix l'oli, a poc a poc, fins a obtenir la textura desitjat (entre líquida i cremosa).
  5. Si és necessari es rectifica el punt de sal i es passa pel xinès (encara que no és necessari, és aconsellable)
  6. Es posa el gaspatxo a la nevera per refrigerar. Si es prepara com a beguda, es poden afegir alguns glaçons de gel i com primer plat podem acompanyar amb ou dur, gambes, pernil o verduretes. Es serveix ben fred en gots o copes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada