dimecres, 24 de juliol de 2013

Carbassons farcits de gambes i botifarra negra

Tot un repte per aquest aprenent, ha estat fer aquesta recepta. Desprès de buscar varies receptes de farcits, he seguit els passos del bloc El fogons  del pare, amb petites variacions. El resultat de la recepta  Excel·lent !!!

 Ingredients:
 
  •  4 carbassons mitjans
  • 15 gambes descongelades i pelades
  • 100 g de botifarra negra
  • 1 ceba
  • 1 tall  de formatge danès
  • 80 g de parmesà rallat
  • 1 cullerada de farina
  • 1 tassa petita de llet
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negra

Elaboració:
  1. Netegem els carbassons, els tallem per la meitat i els posem a bullir,  durant 10 minuts en una cassola amb abundant aigua amb sal. Retirem del foc els posem a refredar amb aigua freda i gel. Quan estiguin freds, els escorrem i amb l’ajuda de una cullereta,  buidem la carn dels carbassons, deixant uns 0,5 cm de pell i carn, i els reservem.
  2.  En una paella  amb una mica oli, marquem les gambes banda i banda, les tallem a trosset i les reservem.
  3. En la mateixa paella fregim la botifarra negra tallada petita i reservem.
  4. Afegim una mica més d'oli a la paella i posem la ceba picada, quan comenci a enrossir afegim la carn dels carbassóns picada i el pebre negra.
  5. Quan tinguem el sofregit posem la farina, remenem duran 2 minuts mirant que no es cremi. Incorporem la llet poc a poc i el formatge danès tallat a trossos petits.
  6.  Feta la beixamel afegim la botifarra negra i les gambes.
  7. Tot seguit farcim els carbassons, el parmesà ratllat per sobre i posem al forn fins que estiguin gratinats.

1 comentari:

  1. Ostras, aquesta farcit m'ha agradat!! El tindré que provar jejej petons

    ResponElimina