dilluns, 1 de juliol de 2013

Vichyssoise de carbassó

Podem fer un vichyssoise diferent, sustituin el porro per carbassons. Per fer aquest plat he aprofitat el brou de bullir mongetes tendres i patates de fa uns dies. No llenceu mai l'aigua de bullir les verdures, guardeu-les en el frigorífic. Les podeu servir per fer un arròs, un rissoto, per sopes... si a més a més utilitzeu productes de temporada estalviareu  uns dinerets.

Ingredients:

  • 3 carbassons
  • 1 ceba petita
  • 1 patata
  • 2 cullerades de mantega
  • 800 ml. de brou de verdures
  • 60 ml. de nata liquida
  • Pebre negra
  • Sal
  • Crostons de pa fregit

Elaboració:

  1.  Preparem les verdures, pelem i tallent a juliana la ceba, la patata esqueixada, i els carbassons tallats en rodanxes i desprès a quarts.
  2. En una olla posem les dues cullerades de mantega. Quan aquesta s'hagi dissolt, afegim la ceba i deixem que s'estovi una mica. Afegim la patata i el carbassons, deixem sofregir però sense que agafi color.
  3. Afegim el brou i deixem coure amb l’olla tapada durant 30 minuts. Un cop passat aquest temps, triturem la crema amb un batidor elèctric fins que quedi fina.
  4. Deixem temperar i refredem  en el frigorífic. Quan la tinguem freda, afegim la nata liquida, salpebrem i mesclem amb una cullera. Presentem a taula amb uns crostons fregits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada