diumenge, 7 de novembre de 2010

Gaspatxo de mongetes del ganxet

+
En Ramon Casamada i en Pep Nogué
Tot passejant per un dels blog de cuina que més m’agraden  delicies.blogspot.com, he trobat una recepta que no he pogut resistir-me a fer-la. Perquè al llegir mongetes del ganxet ja penso en Castellar del Vallès i Can Casamada .La recepta es del Pep Nogué, que la va fer a l’Espai Consum de Bonpreu amb mongetes del ganxet de Can Casamada de Castellar del Vallès. Mongetes portades cuites per en Ramon de Can Casamada. En Ramon, un dels productors de la mongeta del ganxet  va explicar coses sobre aquesta mongeta, i especialment, com coure-la. 

Ingredients:  
                                                
- 200 gr de mongetes cuites
- 2 dl de brou de coure les mongetes
- 1 molla de pa
- 1 raig de vinagre de vi blanc
- 2 grans d'all
- 1 tomàquet madur
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 2 dl d'oli d'oliva verge
- aigua mineral
- sal



Preparació:

  1. Remullar la molla de pa amb el vinagre.
  2. Posar en un pot alt i estret les mongetes cuites, el brou de coure-les, la molla de pa remullada, els grans d'all pelats, el tomàquet escaldat i pelat, els pebrots i l'oli d'oliva.
  3. Triturar fins que quedi una barreja ben fina i homogènia. Si cal anar afegint aigua fins aconseguir la densitat que ens agradi.
  4. Tastar i corregir de sal, hem d'anar amb compte ja que el brou de coure les mongetes ja porta sal. Passar-ho per un colador xinès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada