dilluns, 29 de novembre de 2010

Guisat de mongetes del ganxet

Menjar amb moltes calories, molt adient per els dies d’hivern que fa molt fred. Recepta senzilla que es tracta de fer un sofregit i triturar-lo. Podem canviar les mongetes del ganxet per d’altres de Santa Pau, de Tolosa, Gernika, faves asturianes...

Ingredients:

  • 400 gr de mongetes del ganxet
  • 4 trosset de xoriço
  • 4 trosset de botifarra negra
  • 1 fulla de llorer
Per el sofregit:
  • 1 ceba
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 2 tomàquets
  • 3 grans d’all
  • Pebre vermell dolç
  • Oli
  • Sal
Elaboració:

  1. En una olla poseu a bullir les mongetes a foc lent, durant 2 ½  hores aproximadament.
  2. En una paella poseu l’oli per fer un sofregit amb els grans d’all, la ceba, els pebrots, els tomàquets. Quan falti poc per acabar el sofregit posem el pebre vermell i la sal.
  3. Quan tingueu fet el sofregit, retireu els alls i  tritureu el sofregit. Mescleu el sofregit, el xoriço, la botifarra i el llorer amb les mongetes. I deixeu coure durant 10 minuts a foc lent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada