dissabte, 13 de novembre de 2010

Puré de patates amb espinacs


Anem a  preparar un puré de patates, una recepta molt senzilla però que ens servirà de base per l'elaboració d'altres receptes que fan servir el puré de patates com a ingredient principal com el pastís de carn i patates, les bombes picants… o com acompanyament  d’altres plats.

Ingredients:

  • 4 patates grosses
  • 1 bossa d’espinacs
  • ½ pot de tomàquet
  • 2 cullerades soperes d’all i oli
  • 1 gra d’all
  • Sal
  • Sucre
Elaboració:
  1. Peleu les patates i esqueixeu-les a trossos petits. En un cassó mig ple d’aigua, poseu un raig d’oli i  sal. Quan comenci a bullir tireu les patates, deixeu que bullin durant 20 minuts (depenent del tipus de patata). Sense deixar de refredar del tot aixafeu-les  bé, amorosint-les amb 2 cullerades d’all i oli.
  2. Netegeu i escorreu els espinacs. Els poseu en una paella amb una mica d’oli i la tapeu, remeneu de tant en tant perquè no es cremin, durant 5 minuts a foc mig.
  3. En una paella amb oli fregiu l’all, quant estigui ros, retireu l’all hi poseu mig pot de tomàquet, afegint una mica de sal i sucre. Retireu quan estigui fregit al vostre gust.
  4. Amb l’ajuda de un motlle en forma d’anella emplateu, posant el puré de patata, els espinacs i per sobre la salsa de tomàquet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada