dilluns, 25 d’octubre del 2010

La mongeta del Ganxet de desgranar a les taules de Cuina Vallès

Editat per forumgastronomic.com (21/10/2010)
La “mongeta de desgranar”, també anomenades “de tavella”, és un dels tresors gastronòmics que amaga la comarca del Vallès. Es posen les llavors a la terra – argilosa i calcària- durant el mes de juliol i és ara, a finals d’octubre, quan els pagesos de COAGSA (Cooperativa Agrària de Sabadell) i el Parc Agrari de Sabadell les cullen. La temporada és molt curta, només les podeu comprar i tastar durant unes setmanes a principis de tardor. Aquesta temporalitat tan extrema la converteix en un dels productes agroalimentaris més preuats i efímers del nostre país. 
Els cuiners de Cuina Vallès cuinaran del tipus mongeta del ganxet (Phaseolus vulgaris), de forma arronyonada, de pell pràcticament imperceptible i de textura excepcionalment cremosa. 

El col·lectiu Cuina Vallès, actualment el componen 10 establiments situats tots ells a la comarca del Vallès occidental. Des del proper divendres 22 d’octubre fins al diumenge 7 de novembre els restaurants membres de Cuina Vallès oferiran diferents plats elaborats principalment amb la “mongeta de desgranar”. 

Els restaurants de Cuina Vallès són: 


Restaurant Can Feu de Sabadell, Restaurant Can Vinyers de Matadepera, Restaurant Capritx de Terrassa, Restaurant El Cel de les Oques de Terrassa, Restaurant Forrellat de Sabadell, Restaurant Garbí de  Castellar del Vallès,  Restaurant La Terrassa del Museu de Terrassa, Restaurant Lossum de Sant Quirze del Vallès, Restaurant 9 de la Borriana de Sabadell, Resaturant Ristol de Viladecavalls. 

Per a més informació: 
Carles Calsina 
Telf. 635407879 
info@cuinavalles.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada