dissabte, 30 d’octubre de 2010

Mongetes del ganxet amb croïsses

La quarta generació de marisquers de Peix Truncal Franquesa al mercat de Santa Caterina explica aquesta recepta de mongetes amb cloïsses. Àngels Truncal Franquesa aconsella demanar cloïsses de bona qualitat i sense gens de sorra.
Recepta molt bona i rapida de fer, amb molt pocs condiments surt un resultat sorprenent. He fet una petita modificació per guanyar temps  i donar-li una mica més  gust d’all. Canviant els tomàquets per 6 cullerades de tomàquet fregit i en lloc de 2 grans d’all he posat 4 grans d’all.
Ingredients:
  • 800 grams de mongetes  del ganxet cuites
  • Mig quilo de cloïsses
  • 5-6 tomàquets madurs 
  • 2 grans d'all
  • 1 manat de julivert petit
  • 1 rajolí de xerès o vi blanc
  • Oli d'oliva
Preparació:
  1. En un morter piqueu-hi l'all i el julivert i aboqueu-ho en una cassola de fang a foc lent i sense deixar que es torri. Afegiu-hi els tomàquets ratllats als quals prèviament s'hauran tret les llavors.
  2. Afegiu-hi un rajolí de xerès i sofregiu la barreja, remenant-la fins que s'evapori l'alcohol.
  3. Afegiu-hi les mongetes del ganxet, prèviament cuites i escorregudes, i a continuació les cloïsses, que s'han d'obrir dins de la cassola. Quan estiguin obertes el plat estarà a punt. Es recomana que es consumeixi immediatament.

1 comentari: