dissabte, 22 de gener de 2011

Còca de ceba aranesa

Recepta tradicional de la cuina aranesa, extret del llibre Guies gastronòmiques de les comarques de Catalunya. Molt apropiada per un sopar de dissabte davant la televisió, pendent del futbol o de la peli.

A falta d'olives negres, bones són les facides d'anxova


Ingredients:
  • Pasta brisa                      
  • 2 cebes
  • 3 tomàquets
  • Oli
  • Orenga
  • Formatge ratllat
  • Anxoves
  • Olives negres

Elaboració:
  1. Poseu oli en una paella al foc, enrossiu-hi la ceba lentament i reserveu-la a banda.
  2. Esteneu la pasta brisa en una safada del fornn i repartiu-hi per sobre una capa de ceba. Tot seguit, cobriu-la amb rodanxes primes de tomàquet i espargiu-hi per sobre una mica d'orenga. Poseu-la al forn 15 minuts a 200 ºC.
  3. Poseu-hi pel damunt una bona capa de formatge ratllat, unes anxoves i unes olives negres distribuïdes decorativament i torneu-la a posar al forn cinc minuts més, fins que el formatge quedi gratinat. Serviu-la calenta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada