dimarts, 11 de gener de 2011

Rap amb parmentier de piquillos




Recepta exquisida de Gastronomiaycia, un del millors bloc gastronòmic. Si teniu convidats segur que quedareu molt bé amb aquest Rap amb parmentier de piquillos.

Ingredients:
  • 4 cues de rap
  • 460 grams de patates
  • 50 grams de pebrots del piquillo
  • 3 grans d'all 
  • 120 grams mongetes verdes
  • 30 grams avellanes
  • Nou moscada
  • Pebre negre
  • Oli d'oliva 
  • Sal
Elaboració:
  1. Coure les patates com fas normalment per fer un puré. Mentrestant pela i lamina els grans d'all i sofregeix a foc lent en una paella amb oli d'oliva. Quan les patates estiguin fetes, posa-les en un bol ampli, incorpora el sofregit d'alls amb el seu oli i els pebrots del piquillo.
  2. Afegeix una mica d'aigua de la cocció de les patates, nou moscada, pebre negre, sal i oli d'oliva i triturar. Si vols alleugerir el parmentier , afegeix una mica de llet calenta, però recorda provar i rectificar de espècies. Reserva.
  3. Renta les mongetes verdes, despunta-les i talla en tires fines. Cou en aigua amb sal durant uns 5-10 minuts conservant la seva textura cruixent, quan estiguin amb la textura que desitgis refreda en un bol amb aigua freda, s'escorre i reserva.
  4. Talla les cues de rap si són molt grans i sala-les al gust, fes a la planxa amb una mica d'oli d'oliva. Pica les avellanes al morter.
  5. Serveix el Rap amb parmentier de piquillos servint el puré com a base del plat, disposa sobre ell la cua de rap coronant amb la juliana de mongetes verdes. Acaba empolvorant les avellanes torrades i regant amb un filet d'oli d'oliva verge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada