dijous, 6 de gener del 2011

Patates a la riojana

Recepta de moltes calories, però molt bona. Era un plat  que en menys condiments, va estar molt present a casa dels meus pares.

Ingredients:
  • 1 Kg. de patates
  • 2 cebes
  • 1 pebrot verd
  • 3 grans d'all
  • 1 tomàquet madur
  • 250 gr. De  xoriço
  •  2 pebrots  secs
  • 1 culleradeta de pebre vermell
  • 1 fulla de llorer
  • Oli
  • Sal
Elaboració:

  1. En una cassola amb oli feu un sofregit amb la ceba, i el pebrot verd ben picats, fins que es quedi ben fregit sense que arribi a cremar-se. Afegiu l'all picat, el tomàquet pelat i picat sense pell i la fulla de llorer. 
  2.  A aquest sofregit afegiu el xoriço tallat a làmines. Ofegar i tirar la sal.
  3. Rehidrateu els pebrots secs en aigua, per treure'ls la carn. 
  4.  Amb tot el sofregit llest, tireu les patates pelades, rentades fetes a trossos, clavant un ganivet i trencant-les sense tallar, perquè deixin anar la fècula. Quan la patata prengui el color del pebre vermell i del xoriço, afegiu l’aigua que sobrepassi dos dits les patates.
  5.  Tot seguit poseu la carn del pebrot rehidratat. Deixeu uns 20-30 minuts de cocció, es deixar reposar cinc minuts i se serveixen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada