dimarts, 8 de març de 2011

Faves a la catalana

Aquesta recepta de faves a la catalana és la de sempre, la de l’àvia i de la mare. Amb la  petita variació de tallar la botifarra a trossets petits, d’aquesta manera queda esmicolada per tota la cassola. La recepta quedarà millor si la deixeu reposar.

Ingredients:
  • 4 Kg. de faves (es calcula un kg per persona, abans d’esgranar-les)
  • 1 manat d’alls tendres
  • 4 cebes tendres
  • 2 tomàquets
  • 3 tall de cansalada viada
  • 4 fulles de menta
  • 1 fulla de llorer
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
  • Aigua mineral
  • 1 culleradeta de sucre
  • 250 gr. de botifarra negra
  • 1 copeta de vi de xerès sec
Elaboració:

  1. Poseu a escalfar una mica d’oli en una cassola. Fregiu-hi la cansalada, tallada a daus.
  2. Quan comenci a enrossir-se, afegiu-hi els alls i les cebes, que prèviament haureu tallat a talls ben petits. Quan la tingueu mig daurada, incorporeu els tomàquets i la culleradeta de sucre.
  3. Quan tingueu el sofregit fet afegiu-hi les faves, la menta fresca picada, el llorer i el vi sec. Salpebreu i incorporeu la botifarra negra tallada a trossos petits.
  4.  Cobriu d’aigua mineral la cassola, tapeu i deixeu que vagi coent, a foc lent, uns 30 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada