dimecres, 29 de desembre del 2010

Calamars amb ceba

Recepta  d' Entre fogons i llibres de cuina fàcil de fer i amb molts pocs ingredients, també la podeu fer-la amb popets i sípia.Podeu acompanyar el plat amb un timbal d'arròs llarg. Recepta per llepar-se els dits, només necessita paciència. 

Ingredients:
  • 8 calamars mitjans
  • 10 cebes mitjanes
  • Brandi
  • Oli
  • Sal
Elaboració:

  1. Heu de netejar bé els calamars i tallar-los a rodanxes d'1 cm . Quan ja són nets i tallats els sofregiu en un cassó amb oli, fins que hagin tret gairebé tota l'aigua que tenen.
  2. Peleu les cebes i tallar en juliana, la veritat és que us semblarà que és massa quantitat, però es redueix tant que després gairebé sembla que no hi hagi.
  3. Afegiu la ceba amb els calamars quan aquests ja hagin tret l'aigua, tireu una mica de sal per ajudar a que també tregui la seva aigua i la deixem sofregir una estona fins que comenci a ser rossa. Quan ja ho està hi tireu un bon raig de brandi i deixeu reduir.
  4. Heu de deixar coure els calamars a foc lent fins que gairebé no es noti la ceba i en el seu lloc hagi quedat una salseta marró fosca espesa. Arribats a aquest punt, rectifiquem de sal, comproveu que els calamars són tendres i ja ho podeu retirar del foc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada