dissabte, 11 de desembre de 2010

Resol (licor típic andalús)

Recepta de la Joana Lomas

A continuació, us presentaré una beguda típica d'Andalusia, en concret de "Lahiguera" (Jaen). Suposo que molts de vosaltres heu escoltat el nom d'aquesta població, i que fins i tot coneixeu a gent que va emigrar d'allà fins a Castellar del Vallès.
Antigament, aquest licor es posava com a complement de els postres en els casaments. Es posaven ampolles guarnides amb un tap fet de paper de seda. També és un licor típic al Nadal, s'ha de servir molt, molt fresc i si pot ser amb uns roscos, polvorons ...
És un licor que es pot fer de dos sabors: de cafè i de llimona. El que jo us mostraré és el de llimona. Animeu-vos a fer-ho i tastar-lo, no us en penedireu, us agradarà.
Ingredients:

  • 5 l. d'aigua
  • 500 gr de sucre
  • 12 llimones
  • 1/2 l. d'anís sec
  • 1 pessic de safrà en pols
Elaboració:

  1. Posem l'aigua a bullir amb un tros de pell de llimona.
  2. Tot seguint trèiem el suc de les llimones i afegir-ho a l'aigua, posem el sucre i l'anís.
  3. Anem remenant i quan ja està al seu punt, ho deixem macerar 24 hores. També li podem posar un pessic de safrà per donar-li color.
  4. Finalment, amb un colador de drap ho passem a unes ampolles de vidre i ho posem a la nevera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada