dimecres, 15 de desembre de 2010

Xató


És un plat mot típic de la zona de el Penedès i el Garraf. Per donar a coneixer aquest plat les poblacions  de Calafell, Canyelles, Cubelles, Cunit, El Vendrell, Sitges, Vilanova i la Geltru i Vilafranca del Penedès celebran cada any una xatonada popular. Gairebé  cada població, almenys disposa  una variació de la recepta, que podem degustar en les xatonades populars dintre de la Ruta de Xató.


Ingredients:

  • 1 escarola
  • 100 gr de bacallà
  • 1 llauna de tonyina
  • 4 filets d'anxoves
  • 1 ceba tendra petita
  • 1 tomàquet per amanir
  • 1 pot salsa de xató
  • Olives arbequines i negres
Elaboració:
  1. Es netege, es remulla i es trossege la escarola. 
  2. Desalem i esqueixarem el bacallà, els afegirem en un bol juntament amb la tonyina i l’escarola.
  3. Hi abocarem les olives i les anxoves tallades en tres trossos cada una, la ceva tendre tallada a juliana , el tomàquet a daus petits, i finalment la salsa.
Ho barrejarem tot bé perquè tots els ingredients quedin impregnats de la salsa i omplirem els plats mirant que hagi de tot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada