dijous, 23 de maig del 2013

Crema de faves amb botifarra negra

Desprès de cuinar-les  aquesta temporada de diverses maneres, ofegades, a la catalana i  amb pèsols. Per això avui ens hem decidit per fer una crema. Aquesta crema tant és pot menjar freda com calenta o al meu gust, ni molt calenta ni molt freda.

Ingredients:

  • 500 g de faves tendres
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 1 patata
  • 1 litre de brou de verdures
  • 8 talls de botifarra negra
  • 2 talls de cansalada viada
  • 2 branquetes de menta
  • 4 cullerades d'oli d'oliva
  • Pebre negre mòlt
  • Sal

Elaboració.
  1. En un cassó posem a escalfar el brou de verdures.
  2. Netegem i tallem a juliana la ceba i el porro, pelem i escaixem la patata.
  3. Escalfem l'oli en un cassola i sofregim la ceba i el porro, quant comenci a agafar color afegim la patata. Ho mesclem tot i deixem sofregir durant 2 minuts més.
  4. Quan tinguem el sofregit fet incorporem les faves i les cobrim amb el brou calent. Afegim una branqueta de menta ben picada. Deixem bullir  tot a foc lent durant 30 minuts.
  5. Salpebrem les faves, triturem bé amb la batedora elèctrica i passem la crema per un colador.
  6. Tallem la cansalada a daus petits i passem per la paella, repetim l'operació amb els trossos de botifarra negra.
  7. Servim la crema decorada amb una branqueta de menta, la cansalada i la botifarra negra. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada