dimarts, 14 de maig de 2013

Ous farcits de tonyina i cranc

Aquesta és una de les moltes receptes d'ous farcits,  ni millor ni pitjor, sinó diferent. Una mica més elaborada que la clàssica dels rovells d'ou du, tonyina i maionesa.
 
Ingredients:
 
  • 8 ous
  • 16 gambes
  • 6 palets de cranc
  • 1 llauna petita de tonyina
  • 3 cullerades de maionesa
  • 1 ceba mitjana
  • 1 pebrot vermell  petit escalivat
  • 16 olives farcides d’anxoves
  • Vi blanc
  • Oli
  • Sal
 
Elaboració:
  1. Posem els ous a coure amb una cullerada de sal. Quan portin 12 minuts  bullin, els posem a refredar amb aigua freda. Deixem refredar i els pelem.
  2. Pelem, piquem i sofregim la ceba, a mitja cocció afegim un rajolí de vi blanc. Deixem refredar.
  3. En un cassó amb aigua i sal, bullim 1 minuts les gambes.  
  4. Tallem els ous per la meitat al llarg. Separem els rovells, els posem en un bol i reservem les clares.
  5. Afegim als rovells d'ou, la tonyina sense l’oli, la ceba fregida, el pebrot escalivat,  els palets de cranc tallat petits, la maionesa i un pessic de sal. Amb una forquilla piquem i barregem bé fins que quedi una pasta suau i homogènia.
  6. Amb una cullereta farcirem les clares d’ou que teníem reservades.
  7. Acabem amb l’ajuda d’un escuradents, punxarem una oliva, una gamba i l'ou farcit. Repetim l’operació amb els 15 ous farcits restants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada