dijous, 2 de maig de 2013

Crema de pèsols

Aquesta és una recepta base de les moltes sopes que fem a casa, la de xampinyons, la de carabassó, vichyssoise...  Amb petites variacions la mantega per l’oli, la quantitat de brou i el producte principal és a dir, els xampinyons, el carabassó, els porros els pèsols.


 Ingredients:

  •  50 gr de mantega
  • 1 ceba mitjana
  • 1 porro petit
  • 600 g de pèsols congelats
  • 1 l de brou de verdures
  • 100 gr de crema de llet
  • 50 gr de pernil salat
  • Oli d’oliva verge
  • Sal

Elaboració:

  1. En una cassola amb la mantega ofeguem la ceba i els porros tot tallat a juliana.
  2.  Quan ja estan transparents afegim la patata esqueixada, ofeguem 2 minuts, incorporant els pèsols congelats, el brou de verdures i deixem coures de 10 a 15 minuts fins que els pèsols estiguin tous.
  3. Reservem dues cullerades de pèsols i una part del brou, triturem la resta i passem pel colador xinès.
  4. Afegim el brou reservat si ha quedat molt espès, la crema de llet i rectifiquem de sal.
  5. Presentem amb el pernil salat, els pèsols que hem reservat i un rajolí d’oli d’oliva per sobre de la crema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada