dijous, 30 de maig del 2013

Fesols de Santa Pau amb bròquil

Els fesols de Santa Pau els podem coure nosaltres o comprar-los cuits, avui ens decantem per la primera opció. En aquest plat hem fet una convinació amb els fesols (petits) de Santa Pau i el petit i tendre bròquil  del petit hortet urbà de casa.


Ingredients:

  • 400 g de fesols de Santa Pau
  • 1 bròquil
  • 3 tires de cansalada viada
  • 2 tires de cansalada del coll
  • Oli d'oliva verge
  • Sal


Elaboració:
  1. Posarem el fesols en remull la nit abans amb aigua. Si l'aigua és dura cal posar-hi una mica de bicarbonat per ajudar als fesols a créixer.
  2. L'endemà al matí, canviarem l'aigua del remull, perquè si no els rentem bé farà al bullir una escuma groga i no tindran el gust que els hi toca.
  3. Posarem a bullir els fesols amb una mica de sal i aigua freda a foc mig i quan comenci l'ebullició els espantarem afegim a l'olla una mica d'aigua freda per tal de tallar el bull i que tornin a començar a bullir, però molt fluixet, aproximadament uns 90 minuts. Un cop escorreguts els fesols ja els tenim apunt de menjar.
  4. Posarem a bullir el bròquil amb aigua i mitja cullerada de sal, durant 10 minuts.
  5. Mentrestant tallem la cansalada del coll i la viada a daus petits, amb la cansalada del coll la fregim amb una mica d'oli a foc lent i anem retirant i reservant l'oli que va fent.
  6. Amb l'oli que hem reservat de la cansalada del coll, fregim la cansalada viada.
  7. Presentem el plat  amb els fesols sortits d'olla, per sobre el bròquil i amanim amb els trossets de cansalada viada i l'oli de la cansalada del coll.

1 comentari: