Aquí teniu un plat que no agrada a tothom, la veritat es que a mi no m'agrada molt, sempre que el fem a casa en menjo un trosset i prou, per aquest motiu normalment solament fem un cervell. Aquest trosset que en menjo el trobo molt fi i que segur que a la resta de família deu ser molt exquisit. Cal provar-lo de tant en tant.
INGREDIENTS PER A 2 PERSONES
- Ingredients: 2 cervell de xai, 2 ous, 2 cullerades de vinagre, farina, llorer, oli, sal i aigua.
1. Netegem els cervells. Posem en un cassó aigua per cobrir els cervells, afegim el vinagre, la fulla de llorer i la sal. Un cop arrenqui el bull posem els cervells i baixem el foc deixant-los bullir durant 4 minuts.
2. Passats els 4 minuts els retirem de l'aigua i els deixem escorra, quan estant escorreguts, els posem 30 minuts a la nevera perquè agafin cos.
3. Passat els 30 minuts els retirem de la nevera i els tallem en rodanxes de mig centímetres.
4. Els salem i els enfarinem.
5. Els passem per ou batut.
6. Seguidament els fregim en una paella, amb el suficient oli calent per cobrir els trossets de cervell.
7. Quan els trossets de cervell estiguin rosset, els anem posant en un plat amb paper de cuina, per absorbir l'oli.
8. Quan tenim totes les rodanxes fregides ja les podem presentar a taule, sense deixar que es refredin.
jo sóc de les del ram que sí, que m'encanta el cervell! A casa n'hi dèiem "cervellet" però cal vigilar amb aquesta menja perquè porta moooooolt colesterol. Però només per menjar-ne de tan en tan... gaudim-ne! Petons.
ResponEliminaUff nosaltres no n'hem fet mai a casa i no ho he provat mai, no em fa molta gràcia....jejejej
ResponEliminaEs molt suau, molt bó, té moltes propietats tot i que la quantitat de colesterol és elevada en percentatge... Tot i aixi jo de petit en vaig menjar sovint... i no veieu lo ben plantat que sóc???? Jajajajajajaja realment cal provar-ho... 1 cervellet ronda els 75 centims d euro, fer-lo aprox te un cost de 2 euros més entre ous farina oli aigua i gas... proveu que us agradara!!!!
ResponElimina