Fer-hi croquetes era tot un repta per un aprenent com jo, però amb la ajuda de la recepta de la Mireia Carbó, del llibre "la cuina que no amoïna", tot ha sigut més senzill. És important posar-hi un bon pernil, com diu la Mireia tal posaràs, tal trobaràs. La meva aportació aquesta recepta a sigut posar-li una mica de brou de pernil, que li ha donat un gustet més a pernil.
Ingredients:
Per l'arrebossat:
- Farina
- Ou
- Pa ratllat
Elaboració:
- Peleu i piqueu -o ratlleu- la ceba petita.
- Talleu el pernil a daus ben menuts.
- En una cassola, amb un rajolí d'oli d'oliva, fregiu la ceba, a foc suau, procurant que quedi ben cuita i no agafi massa color.
- Afegiu-hi la mantega i, quan s'hagi fos, agregueu-hi el pernil. Remeneu-ho durant 2 minuts a foc suau.
- Incorporeu-hi la farina d'un sol cop i remeneu-ho.
- Aboqueu-hi la llet freda o natural, a poc a poc i sense parar de remenar amb un batedor de mà. Comproveu-ne el punt de sal.
- Coeu-ho uns 5 minuts més, tot remenant.
- Deixeu refredar la pasta de les croquetes en una safata.
- Quan la pasta sigui ben freda, doneu forma a les croquetes i passeu-les per farina, ou i pa ratllat, en aquest ordre.
- Fregiu-les en abundant oli d'oliva calent, procurant no posar massa croquetes en cada tongada, per evitar que l'oli es refredi i s'obrin.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada