Desprès de escoltar parlar molt bé de la Mireia Carbó, vaig aprofitar el 23 d'abril Sant Jordi per comprar-me el seu llibre La cuina et dona joc. Al cap de dos dies ja vaig fer la primera recepta. Degut a que era festiu i les botigues tancades, vaig d’haver de canviar algun condiments, les avellanes per nous i els canonges per escarola.
Ingredients:
- 1 enciam
- 4 taronges ben maques
- 100 gr. de canonges
- 1 grapat d'avellanes
- 4 tomàquets vermells i forts
- 1 pot petit de blat de moro
Per la vinagreta:
- 1 taronja
- 1 ceba tendra
- 6 fulles de menta fresca
- 1 culleradeta de sucre
- 100 ml. d'oli d'oliva
- Sal
- Pebre
Elaboració:
- Renteu i talleu l'enciam. Renteu els canonges i eixugueu-los.
- Renteu els tomàquets i talleu-los a grills.
- Peleu les taronges i talleu-les a rodanxes. Col·loqueu-les a les bases dels plats formant un cercle.
- Al centre del plat feu una muntanyeta amb l'enciam i els canonges. Col·loqueu els grills de tomàquet al voltant i acabeu les amanides amb unes quantes avellanes picades i una mica de blat de moro.
Vinagreta:
- Peleu la ceba tendra i piqueu-la ben fina.
- Espremeu la taronja.
- Piqueu les fulles de menta.
- Dins d'un recipient, barregeu el suc de la taronja amb la ceba picada, la menta, el sucre, l'oli d'oliva i un pessic de sal i pebre
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada