diumenge, 1 de maig del 2011

Amanida de taronja a la vinagreta de taronja

Desprès de escoltar parlar molt bé de la Mireia Carbó, vaig aprofitar el 23 d'abril Sant Jordi per comprar-me el seu llibre La cuina et dona joc. Al cap de dos dies ja vaig fer la primera recepta. Degut a que era festiu i les botigues tancades, vaig d’haver de  canviar algun condiments, les avellanes per nous i els canonges per escarola.


Ingredients:

  • 1 enciam
  • 4 taronges ben maques
  • 100 gr. de canonges
  • 1 grapat d'avellanes
  • 4 tomàquets vermells i forts
  • 1 pot petit de blat de moro
Per la vinagreta:
  • 1 taronja
  • 1 ceba tendra
  • 6 fulles de menta fresca
  • 1 culleradeta de sucre
  • 100 ml. d'oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre

Elaboració:

  1. Renteu i talleu l'enciam. Renteu els canonges i eixugueu-los.
  2. Renteu els tomàquets i talleu-los a grills.
  3. Peleu les taronges i talleu-les a rodanxes. Col·loqueu-les a les  bases dels plats formant un cercle.
  4. Al centre del plat feu una muntanyeta amb l'enciam i els canonges. Col·loqueu els grills de tomàquet al voltant i acabeu les amanides amb unes quantes avellanes picades i una mica de blat de moro.
Vinagreta:
  1. Peleu la ceba tendra i piqueu-la ben fina.
  2. Espremeu la taronja.
  3. Piqueu les fulles de menta.
  4. Dins d'un recipient, barregeu el suc de la taronja amb la ceba picada, la menta, el sucre, l'oli d'oliva i un pessic de sal i pebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada