Aquest és el gaspatxo que fem a casa quan comença la calor. Aquesta recepta de gaspatxo té la variant de no portar cogombre ni pa, en canvi porta pastanaga. Si voleu guanyar temps, no cal escaldar els tomàquets, al passar-los pel colador ja quedaran separades les pells. El podem presentar a taula amb diferents acompanyaments amb trossets de pernil i ou dur picats, amb ou dur i gambes, amb tomàquets, ceba i pebrot tot picat petit, amb pa torrat, amb meló ... i un rajolí d’oli d'oliva verge per sobre.
Ingredients:
- 1 gra d’all
- 1 pebrot verd petit
- 2 pastanagues
- 1 ceba tendra
- 6 cullerades d’oli d’oliva
- 1 culleradeta petita de sal
- Pebre negre al gust
- 1 got d'aigua mineral
- 2 cullerades de vinagre de Xeres
- 1 cullerada de vinagre de Módena
Elaboració:
- Escaldar, pelar i trossejar els tomàquets
- Rentar i trossejar el pebrot verd, les pastanagues, la ceba i pelar el gra d’all.
- Tirar tot en el got de la batedora, afegir la sal, el pebre, el got d’aigua, la culleradeta de sal i els vinagres de Xeres i Módena.
- Colar el puré.
- Guardar a la nevera fins al moment de servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada