Les carxofes les podem trobar ja en el mercat a bon preu, les millors diuen que són les de Benicarló i del Baix Llobregat. Les podem fer de moltes maneres, fregides, bullides, arrebossades ... Avui toca al forn !!!
Ingredients:
- 8 carxofes
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre
- Vinagre
- Aigua
Elaboració:
- Talleu la cua de la base perquè es puguin quedar de peu, les gireu i els donem un o més cops a la base o amb la mà, fins que s'obrin les fulles.
- Salpebreu i afegiu oli d'oliva amb molta cura, perquè tot quedi entre les fulles de la carxofa, sobretot al centre, per ajudar a que el cor de la carxofa quedi ben cuita. Finalment poseu també unes gotetes de vinagre.
- Les poseu al forn en una plata amb un dit d’aigua i les cuineu uns 35 minuts a 180 graus, depenent de la potència del forn.
- Quan tingueu les fulles externes gairebé cremades, és un bon senyal de que ja estan llestes, però podem punxar amb un escuradents la base de la carxofa per veure si està tendra.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada