El títol de la recepta sembla molt complicada de fer-la, però la realitat és que no es gens complicada. Recepta de la Mireia Carbó, del llibre "La cuina salvavides".
Ingredients:
- 400 gr. de llenties cuites
- 2 tomàquets
- 50 gr. de pernil salat
- 6 xampinyons
- 12 tomàquets de cirera
Per al cruixent de pernil:
- 4 talls de pernil salat prim
Per a la vinagreta:
- 100 ml. d’oli d’oliva
- 6 fulles de menta fresca
- 4 cullerades de vinagre
- 1 culleradeta de mostassa
- Sal
- Pebre
Elaboració:
- Escalfeu una paella antiadherent i deixeu coure els talls de pernil, a foc mitjà, 1 o 2 minuts aproximadament per cada banda. Aneu retirant l’excés d’oli. Deixeu-los refredar sobre paper de cuina; es tornaran cruixents.
- Tritureu, en un got de la batedora elèctrica, les fulles de menta amb l’oli i la resta d’ingredients. Tasteu-la i rectifiqueu-la al gust.
- Peleu la ceba i piqueu-la ben menuda.
- Peleu els tomàquets, traieu-los les llavors i talleu-los en daus petits.
- Talleu el pernil en dauets menuts.
- Netegeu els xampinyons i talleu-los en làmines fines.
- Barregeu tots aquests ingredients amb les llenties i afegiu-hi 4 cullerades de vinagreta.
- Disposeu una muntanyeta al centre de cada plat i envolteu-la amb els tomàquets cirera tallats per la meitat.
- Serviu l’amanida banyada amb unes cullerades més de la vinagreta i un cruixent de pernil al capdamunt.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada