Aquesta recepta m'ha sortit de la fusió de dues, intentant agafar-hi lo millor de totes dues. En aquesta ocasió la he fet sense gambes i acompanyat d'all i oli. La veritat és que ha quedat boníssim i com a sobrat una mica al migdia a la nit he fet una festa ...
Ingredients:
- 250 g de fideus del número u
- 150 g de cloïsses
- 1 sèpia grossa
- 1 litre de brou de peix
- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- 6 grans d'all
- 5 cullerades de tomàquet fregit
- Safrà
- Pebre negre
- Oli d'oliva
- Sal
Elaboració:
- Poseu oli d'oliva en una paella valenciana, sofregiu 3 alls aixafats sense pelar.
- Netegeu la sèpia i trossegeu-la, assequeu-la bé i afegiu-la al sofregit.
- Sofregiu les gambes i reserveu-les.
- Un cop daurada la sèpia, afegiu la ceba ben picada i deixeu que és dori. Incorporeu el pebrot verd i quan estigui poxat incorporeu el tomàquet, acabeu el sofregit incorporant el safrà la sal i el pebre.
- En una paella poseu unes 6 cullerades d'oli i quan estigui mig calent incorporeu 3 alls pelats aixafats i els fideus. Remeneu els fideus sense parar fins que els fideus quedin de color marró fosc, sense po de que quedin torrats.
- Quan estiguin torrats, incorporeu a la paellera junt al brou de peix. Deixeu coure 10 minuts i quan faltin 3 minuts incorporeu les cloïsses i les gambes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada