dimecres, 17 de juliol del 2013

Mongetes tendres amb vinagreta d'herbes

Si tenim a prop herbes aromàtiques fresques per cuinar, podem fer aquest plat molt refrescant. Per fer la vinagreta podeu experimenta amb les diferents herbes aromàtiques que tingueu a mà, mantenint una proporció entre l'oli i el vinagre.

Ingredients:

  • 1 Kg de mongetes tendres
  • 1 ceba tendre
  • 1 ou dur 
  • 100 g d'olives verdes
  • Sal
Per la vinagreta:
  • 1 ou dur
  • 1 cullereta de julivert
  • 1 cullereta de cibulet
  • 1 cullereta de marialluïsa
  • 1 cullereta d'orenga
  • 3 parts d'oli d'oliva verge
  • 1 part de vinagre
  • Sal

Elaboració:
  1. Tallem les puntes de les mongetes, les rentem i les tallem en trossos de uns 2 cm. 
  2.  En una olla amb abundant d'aigua i una cullerada de sal, posem a bullir durant 10-12 minuts.
  3. Quan estiguin cuites, les refredem amb aigua freda i deixem escorra.
  4. Quan estiguin escorregudes les posem en una safata, afegim per sobre tot ben picat la ceba, les olives i l'ou dur. 
  5. Amb l'ajuda d'una batedora elèctrica mesclem tot els ingredients de la vinagreta fins que quedi una salsa no molt espesa.
  6. La posem en una salsera i la servim a taula junt a les mongetes.

1 comentari:

  1. Amb aquesta vinagreta té que estar deliciós!!! M'ha encantat! petons

    ResponElimina