Podem fer un vichyssoise diferent, sustituin el porro per carbassons. Per fer aquest plat he aprofitat el brou de bullir mongetes tendres i patates de fa uns dies. No llenceu mai l'aigua de bullir les verdures, guardeu-les en el frigorífic. Les podeu servir per fer un arròs, un rissoto, per sopes... si a més a més utilitzeu productes de temporada estalviareu uns dinerets.
Ingredients:
- 3 carbassons
- 1 ceba petita
- 1 patata
- 2 cullerades de mantega
- 800 ml. de brou de verdures
- 60 ml. de nata liquida
- Pebre negra
- Sal
- Crostons de pa
fregit
Elaboració:
- Preparem les verdures, pelem i tallent a juliana la ceba, la patata esqueixada, i els carbassons tallats en rodanxes i desprès a quarts.
- En una olla posem les dues cullerades de mantega. Quan aquesta s'hagi dissolt, afegim la ceba i deixem que s'estovi una mica. Afegim la patata i el carbassons, deixem sofregir però sense que agafi color.
- Afegim el brou i deixem coure amb l’olla tapada durant 30 minuts. Un cop passat aquest temps, triturem la crema amb un batidor elèctric fins que quedi fina.
- Deixem temperar i refredem en el frigorífic. Quan la tinguem freda, afegim la nata liquida, salpebrem i mesclem amb una cullera. Presentem a taula amb uns crostons fregits.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada