dimecres, 21 d’agost del 2013

Canelons d'estiu

Aquesta recepta és la que fa la mestressa de casa fa anys, molt laboriosa però amb un resultat espectacular. Per molts de la família  en lloc de canelons d'estiu són canelons de Festa Major... Un visca per la cuinera!

Ingredients:

(Per 20 canelons)

  • 3 pebrots vermells
  • 5 ous
  • 1 ceba de Figueres
  • 3 cullerades de salsa de tomàquet
  • 2 llaunes de tonyina
  • 1 caixa de canelons
  • Maonesa
  • Oli d'oliva
  • Sal


Elaboració:





Netegem els pebrots vermells, assequem i untem amb oli. Els posem a escalivar al forn durant 45 minuts a 200 graus. A mitja cocció li donem la volta als pebrot.









Finalitzada la cocció, els pelem, els trèiem les llavors i tallem a tires. Reservem el suc dels pebrots, per afegir-lo al sofregit, i 20 tires petites per decorar els canelons.





Tallem la ceba a juliana. Salem i sofregim en una paella a foc mig, remenant de tant en tant fins que estigui daurada.











Afegim el pebrot escalivat,el suc dels pebrot i les 3 cullerades de tomàquet. Deixem coure 2 minuts més i deixem refredar.
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Posem en un cassó amb aigua freda i una mica de sal 5 ous. Deixem bullir durant 10 minuts. Passats els 10 minuts els retirem i refredem amb aigua freda. Els pelem i reservem 2 ous per decorar.





Esmicolem la tonyina i la ajuntem amb els 3 ous picats. Tota aquesta massa l'afegim amb el sofregit.











Quan ho tenim tot junt, barregem bé tots els ingredients.












Quan la massa la tenim ben barrejada, la passem per la picadora i la deixem refredar a la nevera una estona, perquè agafi textura.













Bullim les plaques de pasta de canelons amb aigua i una cullerada de sal, seguint les instruccions del fabricant.









Un cop bullida la pasta, les escorrem i les estenem sobre un drap de cuina, acabant d'assecar amb un altre drap per sobre. Repartim  la massa que teníem en la nevera en les plaques de canelons.









Quan tenim  tota la massa repartida, emboliquem els canelons  i posem la maionesa per sobre.











Ratllem  els 2 ous durs, per damunt dels canelons.











Acabem decorant amb les tires de pebrot vermell que teníem reservades. i que també servirà d'orientació a l'hora de servir-los.




 

1 comentari: