dimecres, 14 d’agost del 2013

Pollastre a l'ast

Lo curiós d'aquesta recepta del pollastre, es que esta cuinat al forn i té el gust de fet a l'ast. La base d'aquesta recepta és del llibre "La comida de la família" del mestre Ferran Àdria. Això vol dir  molt bona cuina a baix preu. Aquest plat el podem acompanyar amb unes patates palla.

Ingredients:

  • 1 pollastre  sencer, no gaire gran
  • 1 llimona petita
  • 2 cullerades de llard de porc
  • 2 dents d'all
  • 3 cullerades de vi blanc
  • 3 cullerades d'aigua
  • Romaní sec
  • Farigola seca
  • Llorell sec
  • Pebre negra en gra
  • Oli d'oliva suau
  • Sal

Elaboració:

  1. Buidem i netegem el pollastre, retire el cap i socarrimem. Untem amb oli d'oliva i el posem sobre una plata que pugui posar-se al forn.
  2. Salpebrem per fora i per dintre. Rallem la pell de la llimona per fora del pollastre i el farcim amb la llimona tallada en trossos i els grans d'all sense pelar. Embardurnem el pollastre amb les herbes aromàtiques, triturades o passades pel molinet. 
  3. Repartim la llard de porc per la plata i el pollastre, la posem al forn a 200 graus, durant 25minuts amb les pechugues cap avall i 35 minuts cap dalt.
  4.  Retirem  del forn i desglasem el suc de la plata amb el vi blanc deixem reduir i afegim l'aigua i tornem a reduir.
  5. Tallem el pollastre a trossos, el posem en una safata, repartim el suc per sobre i el portem a taula.

1 comentari:

  1. No he fet mai pollastre sencer al forn, té que quedar bonissim amb aquesta recepta... petons

    ResponElimina