Lo curiós d'aquesta recepta del pollastre, es que esta cuinat al forn i té el gust de fet a l'ast. La base d'aquesta recepta és del llibre "La comida de la família" del mestre Ferran Àdria. Això vol dir molt bona cuina a baix preu. Aquest plat el podem acompanyar amb unes patates palla.
Ingredients:
- 1 pollastre sencer, no gaire gran
- 1 llimona petita
- 2 cullerades de llard de porc
- 2 dents d'all
- 3 cullerades de vi blanc
- 3 cullerades d'aigua
- Romaní sec
- Farigola seca
- Llorell sec
- Pebre negra en gra
- Oli d'oliva suau
- Sal
Elaboració:
- Buidem i netegem el pollastre, retire el cap i socarrimem. Untem amb oli d'oliva i el posem sobre una plata que pugui posar-se al forn.
- Salpebrem per fora i per dintre. Rallem la pell de la llimona per fora del pollastre i el farcim amb la llimona tallada en trossos i els grans d'all sense pelar. Embardurnem el pollastre amb les herbes aromàtiques, triturades o passades pel molinet.
- Repartim la llard de porc per la plata i el pollastre, la posem al forn a 200 graus, durant 25minuts amb les pechugues cap avall i 35 minuts cap dalt.
- Retirem del forn i desglasem el suc de la plata amb el vi blanc deixem reduir i afegim l'aigua i tornem a reduir.
- Tallem el pollastre a trossos, el posem en una safata, repartim el suc per sobre i el portem a taula.
No he fet mai pollastre sencer al forn, té que quedar bonissim amb aquesta recepta... petons
ResponElimina