Aquest és un plat que no faltava mai en les pissarres en les cases de menjar econòmics, en la dècada dels seixanta-setanta . De primer plat podies triar mongetes o cigrons, tots dos plats caldosos i amb poca carn. Per fer aquest plat us aconsello courà els cigrons vosaltres o comprar-los en un botiga de vianda cuita, de la vostre confiança. Millor una d'aquestes dues opcions al no portar cap conservant, si us decidiu per cigrons de pot, penseu rentar-los abans de cuinar-los. En aquest cas els hem comprat ja cuits, per la seva rapidesa.
EEINGREDIENTS
- Ingredients: 800 g de cigrons cuits, 3 cullerades de tomàquet fregit,500 ml de caldo de pollastre, 4 grans d'all, 1 tira de cansalada, 10 rodanxes de xoriço, comí, pebre negre, Maizena, oli i sal.
ELABORACIÓ
2. Quan comenci a enrossir els gran d'all, afegim el tomàquet fregit i una mica de comí. Ho remenem tot durant 1 minut.
3. Afegim els cigrons, sense suc, ho lliguem tot durant durant 1 minut.
4. Passat el minut, cobrim els cigrons amb el caldo de pollastre i deixem que comenci a bullir.
5. Quan comenci a bullir, incorporem les rodanxes de xoriço i deixem coure tot a foc lent uns 15 minuts.
6. Passat els 15 minuts, salpebrem i si es massa caldos ho lliguem amb una mica de Maizena, buscant una textura més cremosa.
Una ràpida i boníssima proposta. A mi m'agrada coure'm-els, els cigrons. Perquè potser així mesuro els punts de cocció i perquè m'agrada l'aroma que va desprenent... la transformació! ha ha ha. Sinó, faig com tu i els compro a botigues de llegum cuit de confiança. Els de pot tenen molts productes químics i un excés de sal. I no tenen res a veure amb els cigrons de veritat... petons
ResponElimina